Möllan åt alla
Vi startade nätverket Möllan åt alla i våras som är tänkt att samla boende, levande och arbetande på Möllan för att förbättra bostads- och arbetsvillkor och motverka rasism. Vi vill skapa en kraft på Möllan i hur området ska styras. Vår Facebookgrupp har omkring 700 medlemmar. Vi är fortfarande i uppstartsfasen men hittills har vi affischerat om Facebookgruppen där vi till exempel haft en tävling där man tävlat i vem som har sämst lägenhet och därför sämst hyresvärd, vi har medverkat i Tryggt läge i Rondellen som styrs av Cartier och Malmös Feministiska Nätverk två gånger där vi diskuterat trygghet och berättat om vårat arbete i bostadspolitiska frågor. Vi har även haft en parkfest, dock regnade det så kom inte så mycket folk. Vi har mycket använt gruppen till att göra saker med folk på Möllan såsom måla banderoll till stöd för sopåkarstrejken, och att samla in saker för hemlösa att sova på efter de blivit vräkta. Vi har också skrivit en debattartikel som 70 personer signerade där vi bemötte en rasistisk insändare i SKD. Just nu drar vi ihop en kampanj mot Heimstadens lyxrenoveringar för att de inte ska renovera efter folk flyttat och höja hyran, utan istället investera sin vinst i de lägenheter folk bor i – utan höjda hyror.  Vi ska ha ett uppstartsmöte för alla som vill delta snart.

8 mars
Vi deltog i planeringen av Feminism Underifrån i år igen. Vi gjorde detta tillsammans med Mangla, AFA och Support Your Local Feminist. Vi höll ett tal. Omkring 500-600 deltagare. Temat var ”Arbete”.

1 maj
Vi deltog i planeringen av Revolutionärt 1 maj i år igen. Vi gjorde det tillsammans med Mangla, AFA, Support Your Local Feminist och SAC. Nästa år kommer vi nog effektivisera arbetsfördelningen. Mycket folk och god stämning. Vi höll tal. Vi hade både för- och efterhäng. Efterhänget hade dålig uppslutning, nästa år gör vi det med tydligare syfte. Vi diskuterade även att vi borde ha barnaktiviteter. Vi har även haft en diskussion om huruvida vi ska gå med Vänsterpartiet eller inte. Vi hade god moderering i eventet och eventtext på flera språk.

Läxhjälpen
Vi har haft läxhjälp regelbundet minst en gång i veckan. Det har varit bra uppslutning både från barn och läxhjälpare. I höst har det blivit bättre uppslutning av oss som bedriver verksamheten. Vi har börjat ibland ha det på måndagar. Vi försöker dock ha fokus på onsdagar.

Radio åt alla
Vi har börjat producera poddradio! Vi har gjort 10 avsnitt. Vi har 3 olika ”underserier” – huvudpodden, Välkommen till Malmö som handlar om stadsplanering i Malmö från ett kritiskt perspektiv, och en nyhetspodd som heter Flödet. Det finns mycket utspridd kunskap så det finns goda möjligheter att göra ett avsnitt när man känner för det. Det går så vitt vi vet ganska bra rent lyssnarmässigt. De flesta lyssnar i iTunes. De första avsnitten har flest lyssningar. Vårt senaste avsnitt har det gått väldigt bra för. Syftet med det hela var att vi saknade någon typ av forum internt att diskutera vår politik så medans vi diskuterar detta i radioformat så är det även en reflektion för oss själva. Vi sitter sällan och diskuterar i Allt åt alla då vi saknar tid. Det fanns också en tanke om att låta alla idéer genomföras, att ha en väldigt spretig podd där allt kan få plats. En slags mosaik över oss, snarare än en enhetlig podd. Det finns inget som säger att dagens utbud är fast – vem som helst kan när som helst börja på något nytt. Vi har två fasta mickar och några små myggor som man kan ta med sig ut på resor eller annat för att klippa in i avsnitt. Vi har inte fått någon feedback utom när vi aktivt sökt den. Den kritik vi får är ofta att vi har väldigt bra ljud och bra programledarskap. Sen håller inte alla med om vad vi säger, men vad ska man göra.

Ende Gelände
Förra kongressen beslutades att vi skulle ha en kommitte för att delta i miljöprotesten Ende Gelände för att blockera en kolgruva. Vi startade planeringen väldigt tidigt och vi blev 16 personer från Malmö. Vårt syfte var att knyta kontakter internationellt, det gick inte jättebra. Vi ville också träna på massmilitans, och det lyckades vi definitivt med.

G20

Vi deltog i protesterna mot G20 i Hamburg i juli. Mötet hölls i ett typiskt vänsterområde i Hamburg vilket provocerade folk. Vi åkte dit i samarbete med vår systerorganisation IL och deltog i deras protest ”Color the red zone” där vi försökte ta oss in i zoner där vi inte fick vara för att störa mötet. Vi lyckades inte ta oss in men lyckades försena flera saker. Vi anordnade också en stödfest för att samla pengar till detta på Plan B. Vi har också gjort ett avsnitt om detta i Radio åt alla och gjort en intervju i Sydsvenskan.

Vården
Vi har flera år haft ett arbete mot nedskärningar och mer makt för personalen på Kvinnokliniken i Malmö. Denna arbetsgrupp har även arbetat med andra vårdfrågor. Vi började arbetet i slutet av flera stora konflikter. Vi har arbetat med namninsamlingar till stöd för BB-ockupationen i Sollefteå och annan liknande solidaritet. Vår arbetsgrupp har lite knoppat av sig i En annan vård är möjlig-nätverk som styr upp en stor demonstration varje år i september där många av våra mest aktiva aktivister gått över dit efter vi styrde upp den demonstrationen förra året. Detta är inte en förlust då det är att vi skapat ringar på vattnet. Vi har fortfarande tätt samarbete med detta nätverk. En av våra medlemmar gör fortfarande all grafik åt detta nätverk. Arbetsgruppen har lite dött ut.

Rojava

Det demokratiska projektet Rojava i norra Syrien som strider mot IS, den turkiska staten och den syriska regimen. Å ena sidan försöker de binda ihop alla rörelser liknande deras egen med dem själva, å andra sidan arbetar de med det militära. Vi har mycket stöttat dem i det militära. De har lyckats sprida rörelsen mer i andra länder än Sverige men vi har bland annat haft en studiecirkel på h

 

ur det demokratiska projektet i Syrien strukturerats. Vi diskuterade mycket hur vi kan översätta dessa erfarenheter till en svensk kontext. Det kom mycket folk från utanför Allt åt alla och diskussionerna var väldigt bra. Vi höll även ett föredrag på Revolt där vi även samlade in till nattkikare, till detta fick vi in 10 000. Tillsammans med Rojavakommitteerna så fick vi råd med två nattkikare. En medlem har också deltagit i en stor utbildningshelg med flera internationella besökare. En skånsk kamrat är också i strid just nu så vi deltar i att samla in pengar till att ta hand om hennes pappa som hamnat i ekonomiska problem. Som förbund så deltog vi också i kurdiska nyåret Newroz och lyssnade på PYDs (en viktig aktör i Rojava) partiledare hålla tal.

 

 

Göteborg 30/9
Vi åkte till Göteborg för att demonstrera mot NMRs demonstration den 30/9. Allt åt alla Göteborg styrde upp sovplatser och annan logistik bra. Folk anmälde dock sent. Det var också jobbigt att invända så mycket information från Allt åt alla Göteborg. Vi försökte bryta polisbarriärer med hjälp av uppblåsbara djur. Detta var en jättebra idé även om vi inte lyckades. Vänsterjuristerna hjälpte oss genom att hålla en föreläsning för oss. Vi arbetade tillsammans med flera lokalgrupper och agerade ihop,

det var jättefint. Vi lärde oss mycket, framförallt då inte bara gamla fick styra organiseringen. Vi var 60 personer från Allt åt alla nationellt. Det var fantastiskt att agera med många människor man aldrig träffat men som ändå är med i samma förbund. Folk tog god hand om varandra.

Hör detta och lyssna till det

Vi har släppt en bok om flyktingpolitik i Sverige! Den handlar om flykt och kamp och har släppts av Celanders förlag. Boken heter Hör detta och lyssna till det, och är en antologi med flera olika kända och mindre kända skribenter. Boken har jobbats med i snart två år. Releasefesten hölls på Garaget och var välbesökt.

Ockupationen utanför migrationsverket
För 125 dagar sen så började en grupp irakier i asylprocessen som fått sitt andra avslag och var ganska desperata. De tog en gräsplätt utanför migrationsverket. I slutet av maj blev de attackerade av en nazist från Trelleborg som försökte köra på dem. Detta skapade ett akut behov där vår ”rörelse” bestämde sig för att hjälpa till. När detta lugnat ner sig så försvann ”rörelsen”. Vi styrde dock upp en gemensam demonstration.