När du tänker på privatiseringar, vad tänker du på då?

Ser du bilder av lyckliga människor som tillsammans löser sina gemensamma problem? Ser du en rättvis skola, dagis där alla barn har det lika bra, en sjukvård där alla skadade och sjuka snabbt och effektivt får den vård de behöver? Ser du tåg och bussar som går i tid? Ser du bra villkor för de som jobbar med det offentliga, det vi tillsammans äger?

Eller är det du tänker på att många av oss kommer att hamna vid sidan av? Att våra solidariskt uppbyggda samhällssystem säljs ut till giriga företag som snabbt ser till att ta ut så mycket vinst som bara är möjligt? Tänker du på att de som jobbar i de nya bolagsvarianterna av det vi alla behöver, snabbt reduceras till ett nödvändigt ont för att krama ut mer pengar ur verksamheterna, och att de rättigheter vi kämpat för att uppnå motarbetas av de nya ägarna när de skär ner på personalen och ställer hårdare krav på de som får behålla sina jobb?

Tycker du också att det är dumt och kortsiktigt att sälja ut samhällets gemensamma ägande för att finansiera skattesänkningar? Inser du också att den extra hundralappen i plånboken snabbt blir ett minus när du får betala dubbelt så mycket för att ta bussen eller gå till tandläkaren? Är du också förbannad för att de som styr samhället inte påverkas negativt av att få betala för de privata alternativen, för att din extra hundralapp är extra tusenlappar eller extra miljoner för dem? Då tycker du som vi…

Det här är vår värld, vår stad. Världen är inte till salu. Malmö är inte ert att sälja.

Välkommen att demonstrera med oss den 16 april klockan 14.00. Vi samlas på Triangeln-torget!