Idag gick Polisen i Uppsala län ut med ett ”STORT TACK” till åhörarna vid Jimmie Åkessons besök i Uppsala. Ett tack för att de respekterade yttrandefriheten.

Vi var många som i förmiddags samlades för att fylla staden med ljudet av antirasism och solidaritet. Vi samlades för att visa att vi inte tänker acceptera att vår stad, våra gator och torg, fylls av rasistisk propaganda. Vi möttes av en gigantisk polisstyrka som hade spärrat av stora delar av innerstaden där alla som ville passera tvingades till kroppsvisitering. Lappar hade satts upp för att bokstavligen skrämma människor till tystnad. Hela området var fyllt av poliser. Minsta burop, nyckelskrammel eller höjda röster bemöttes med hot om gripande. Några blev också gripna för detta.

Polismakten visade tydligt att de är beredda att tysta hela staden för att låta Sverigedemokraterna sprida sin rasistiska propaganda. Trots skrämseltaktiken och den massiva polisinsatsen visade Uppsalaborna att Åkesson inte har något här att hämta. Vi buade, skrek och skramlade – tillsammans.

Så vi i Allt åt Alla Uppsala vill också gå ut med ett ”STORT TACK”. Ett tack till alla som, runt om i hela Sverige, tar sig ut på gatorna och vägrar låta sig tystas. Den antirasistiska rörelsen verkar överallt där den visar sig mötas av en allt aggressivare polismakt. Kavallerichocker, godtyckliga gripanden och kreativa tolkningar av de egna befogenheterna verkar bli allt vanligare från polisens sida. Samtidigt blir rörelsen större och större, de som aktivt gör motstånd mot fascismen blir allt fler. När vi är många – och många är vi – blir de rädda. Och fler ska vi bli.

Kampen fortsätter!