Tisdag 19 juni bjuder vi i Förbundet Allt åt alla Umeå in till en filmvisning. Vi ska visa dokumentärfilmen ”Behandla inte oss som djur” som handlar om organisationen Pantrarna och deras kamp i förorten Biskopsgården i Göteborg. Så här presenterar de sig själva:

”Pantrarna startade i februari 2011 av några äldre ungdomar från förorten Biskopsgården i Göteborg. Med stort engagemang och klassanalys kämpar de nu för att skapa en meningsfull tillvaro där de bor, bland annat genom att öppna den sedan länge nedlagda fritidsgården i Biskopsgården. De vill sätta fokus på de nedskärningar som inte bara drabbat Biskopsgården utan alla förorter runtom i Sverige och som lett till ökad fattigdom och social utsatthet.

Vi vill berätta om Pantrarna genom att visa deras aktioner, praktiska arbete, vilka metoder de använder och deras teori. Hur de ser på ett samhälle som i decennier betraktat stadens centrum som ”staden” och hur den plats där de själva lever blir en fläck på kartan dit social omsorg och kultur, saker som boende i innerstaden ser som självklara, sällan hittar ut som annat än välvilliga ”satsningar”.

Vår ambition är att skildra kraften och kreativiteten hos ungdomar i förorten när de får möjligheten att representera sig själva och skapa sin egen framtid, i skarp kontrast till mediabildens stereotyper av förorten som problemtyngd, kriminell och beroende av droger.”

Vi kommer ta 20kr i inträde för att täcka lokalhyran. Allt eventuellt överskott kommer skänkas till Pantrarna. Man kan också direkt stöda Pantrarna, mer info om det här: http://pantrarna.wordpress.com/about/ och här http://motkraft.net/2012/05/08/insamling-pantrarnas-dokumentar-behandla-oss-inte-som-djur/

Läs mer om Pantrarna här

Datumet för filmvisningen krockar med Sveriges EM-match mot Frankrike. Men då filmen är 60 minuter så kommer alla ha god tid att både se filmen och ta sig hem igen då Sverige-Frankrike börjar klockan 20:45.

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/142574925878137/

  • Datum och tid: Tisdag 19 juni, 19:00
  • Plats: Folkets Bio Umeå, Gärdesvägen 6
  • Inträde: 20 kr.