Vi samlas utanför byggnadsnämndens lokaler för att visa vårt missnöje med att de ska lägga fram en detaljplan för Borgareparken på Norra Fäladen som innebär att de ska bygga i parken och den angränsande skolgården. Nätverket Rör inte Borgareparken kommer att överlämna sitt upprop som undertecknats av en rad viktiga och lokalt förankrade grupper (se www.norrafaladen.se ). Gör gärna egna skyltar, plakat, eller vad ni vill. Alla som vill protestera mot planerna är välkomna.

Protesterna har fått ner planerna från tre hus i parken till ett, men som vi ser det så måste byggplanerna skrotas helt. Det handlar om visa våra parker respekt och inte sälja ut delar av dom bit för bit, och att vi alla har rätt att vara med och bestämma hur vår framtida stad ska se ut. Om inte ens överväldigande lokal majoritet som protesterar innan ens en detaljplan börjat ritas på kan få högerpolitikerna att lyssna och hejda exploateringen av en park, hur ska vi då kunna ha någon som helst inflytande i stadsutveckling på andra platser som i nya stadsdelen Brunnshög eller inne i centrum?

Vinner vi i Borgareparken så bevisar det att det är värt att kämpa på hundra platser till för en stad som är bra för alla oss som bor här, och inte bara politiker och byggherrar.
När: Torsdag (23/8) kl 15.45
Var: Byggmästaregatan 4, Lund
Ses där!