Vad är bättre än att tillsammans läsa och diskutera klasskamp i sommarsolen? Inte speciellt mycket. Vi kör igång en studiecirkel här i Lund på den klassiska boken ”Poor People’s Movements: Why They Succeed, How They Fail”. Boken försöker förklara hur arbetarklassens olika grupper kan organisera sig på bästa sätt utan att bli fast i lobbyism genom fyra spännande exempel från USA. Den är på lättläst engelska som de flesta klarar av.

De som anmäler sig i förväg till vår fb-användare eller e-post (lund@alltatalla.se) får köpa boken för 50 kr, annars kan man fixa den själv på t.ex. Adlibris http://www.adlibris.com/se/bok/poor-peoples-movements-9780394726977, eller ladda ner den gratis (!!) från LibComs textarkiv https://libcom.org/library/poor-peoples-movements-why-they-succeed-how-they-fail-frances-fox-piven-richard-cloward.

Vi ses kl 18.00 på bokcafé India Däck i Lund, och diskuterar ett kapitel varje tisdag från och med den 8 juli, då vi kör en kort intro-träff. Är det fint väder kanske vi sitter i solen i Lundagård eller Botaniska. Kapitlen är fristående, så det är lätt att hoppa in och ut ur cirkeln så länge man har kollat på introduktionskapitlet som vi diskuterar den 15 juli.

Välkomna hälsar Allt åt alla Lund