Staden är vår

Onsdag 4 maj
Amalthea Bokkafé kl.18.00
Föreläsning om staden och välfärden.

Daniel Ankarloo, fil dr i ekonomisk historia, lektor i socialt arbete med inriktning i socialpolitik på Malmö Högskola.

Samhällets alla funktioner ska gå att handla med och göra vinst på enligt den politiska logik som råder. Apotek, skolor, sjukvård och självaste marken vi bor på är till salu. Varför det blivit så är kanske lite svårt att förstå när vi tidigare kunnat betala och använda detta gemensamt. Föreläsningar om staden och välfärden kan förklara närmare varför det blivit som det blivit och hur det drabbar oss.


Fredag 6 maj
Glassfabriken kl.18.30
Hur ska vi återerövra staden? – Vilka verktyg har vi för att bedriva stadskamp?

Aktivister från Lund, Köpenhamn och Malmö träffas i en spännande diskussion om kampmetoder och visioner för en stad för alla.

Virvelvinden.net

Openhagen.net

Ockupantscenen.wordpress.com

 

Lördag 7 maj
Folkets park kl. 15 och framåt
Parkfest
Parken, den allra första av sitt slag i Sverige, skapades för att alla skulle få tillgång till vila och grönska – trots att de bodde i staden. Idag är parken bara till väldigt liten yta till för alla oss. Varje säsong är det en ny attraktion som tar plats där grönområdena tidigare lockat till sig solsugna, picknickkorgar och lekar. Som en del i en process att kommersialisera varje yta gör att det trots ett gratis inträde kostar att bara vara i parken. Dags att återerövra parken och göra den till folkets igen!


Söndag 8 maj
Bostadsvisningsfest
Värden ändras när världen förändras. Det som en gång var en fattig arbetarstadsdel har idag blivit en “spännande” dyr stadsdel i hjärtat av Malmö. Det som en gång var en arbetsplats ska nu vara den mest exklusiva stadsdelen som ska locka till sig nya medborgare som betalar hög skatt. Till bekostnad av
Men vi är fortfarande många som inte har råd att köpa en lägenhet. Vi är många som ser nyttan med att bostäder ska vara för alla. Håll utkik efter var nästa bostadsvisningsfest nära dig äger rum…