De torra uniformsgossarna i Svenskarnas parti organiserar ett spektakel i Stockholm den 14 september. De ska lajvrollspela nazitysk marsch från 30-talet. Vi tänkte hänga på deras verklighetslajv.

Så här blir scenariot:

Team Brun. Deras uppgift är att ta sig torrskodda från Humlegården via Stureplan och Kungsgatan ner till Norra Bantorget. Lyckas de ta sig fram torra vinner de stora Goebbelspriset. Team brun känns lätt igen på sina blågula jackor, bleka hudar och döda blickar.

Team Röd. Det röda teamets uppgift är att med vattenpistoler och vattenballonger pricka Team Brun och ge dem en kalldusch. Team Röd vinner Rosa Parkspriset om de lyckas blöta ner motståndarteamet. Team Röd samlas på Hötorget och känns igen på sina varma hjärtan och solidariska gemenskap.

Team Blå. Blågänget kommer åka runt i sina vita vans och har som uppgift att stoppa de andra teamen från att blöta ner Team Brun. Farbröderna blå känns igen på sina bistra miner och humorlöshet.

VATTENKRIG MOT RASKRIG går av stapeln klockan 12.00 den 14 september i Stockholms innerstad. Alla är välkomna att delta i ett kul och fredligt krig, där kreativ humor och medmänsklighet utmanar rasbiologi och medborgargarden.

LET THE BATTLE BEGIN!

/ Nätverket mot rasism