Det är dags för endagsallmänning än en gång. Det är februari. Det blir fika!

Som en del i allmänningsvintern och -våren håller vi den 24 februari ett öppet, gemensamt kvartersfik på Klossen. En massa plats för både fika och samvaro. Som vanligt gäller allmänningsprincipen. De som kan tar med sig fikabröd (bakar eller köper) och alla får äta helt utan att det kostar pengar! Så planera in en fika med vänner och familj redan nu, eller kom spontant och snacka med grannarna.

Allmänningarna är till stor del experimentverkstäder, där vi vill testa andra former att ordna våra liv, som inte kräver lönearbete. En liten tanke att fundera på: Tänk så praktiskt det vore om vi kunde permanentera kvartersfiket, ha öppet ofta. De som inte kan hjälpa till en gång, kan göra det vid ett annat tillfälle, och de som hjälper till nu slipper andra gånger. På så sätt skulle kalaset gå runt utan att någon behöver anstränga sig (eller betala) särskilt mycket. Så-gott-som-gratis är gott! Och för den delen, vilka andra saker skulle kunna fungera på samma, gemensamt ordnade sätt?

Vi vill uppmana alla ”fikaleverantörer” att ta med sig en ingredienslista, så att de som är allergiska eller av annan anledning behöver veta innehållet i fikat, inte behöver vara oroliga. Av samma anledning avråder vi från bakverk med jordnötter i, pga livsfarligt. I övrigt, fritt fram för semlor, kanelbullar, kakor, godis, vetelängder, frukt, tårta, chokladbollar, smörgåsar osv. Kaffe, te och saft kommer att finnas på plats. Och om någon har plastbunkar och liknande till övers, är det mycket välkommet. Vad tycker ni behövs?

  • Söndag 24 februari
  • 12.00–16.00
  • Kulturhuset Klossen (Ålidhems centrum)

Ni som tar med er fika mm får gärna komma lite tidigare, men det går förstås bra att lämna under hela dagen. Och vill ni hjälpa till med att lyfta bord osv, kom 10.00. Varmt välkomna allesammans!