Har du kläder som du av någon anledning inte använder? Kanske har du gamla barnkläder som dina egna barn växt ut? Förra årets vinterjacka som bara hänger och är i vägen i garderoben? Eller så behöver du just något av detta! Vi gör gemensam sak och löser det här – med en klädbytardag, där allt såklart är helt gratis!

”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov” – det är vad vi vill göra i praktiken. Tillsammans med er – våra grannar, vänner och arbetskamrater. En allmänning, som vi kallar det, är just denna devis praktiserad. Tillsammans skapar vi något, lär oss av varandra och fyller behov i vår direkta vardag.

Vi tänker oss så här: Klockan 09.00 öppnar vi klädinlämningen på Klossen, som ligger vid Ålidhems centrum. Vi sorterar, kategoriserar och hänger upp det ni och vi lämnat in, för att 12.00 öppna dörrarna för alla som vill komma. Sedan håller vi öppet till 17-tiden. Vi passar också på att efter samma idé köra ett allmänningsfik inne på klossen – de som kan tar med sig fika, och det som vi får ihop är gratis för alla. Nästa gång kanske du inte har tid att baka, men det har säkerligen någon annan!

Tänk igenom att det du tar med ska kunna tänkas fylla en funktion för någon annan. Vi ser gärna att barnkläder, framförallt vinterkläder kommer in men vi siktar på ett brett utbud. Sprid gärna till alla du känner, och ge oss gärna tips på facebook-eventets vägg kring upplägget, alternativt skicka ett e-post till umea@alltatalla.se – Om du vill hjälpa till mer konkret med sorteringen, koka kaffe eller annat så går det jättebra att höra av sig om det också.

10 november
Klädinlämning: 09.00 – 12.00
Öppet: 12.00 – 17.00
Kulturhuset Klossen, Ålidhems centrum

Flygblad för utskrift finns här.