Web

Som landstingspolitiker ansvarade Filippa Reinfeldt för både våra gemensamma resurser och vår välfärd. Den 1 februari tillträder hon sitt nya jobb på den privata vårdjätten Aleris och lämnar sin position som förtroendevald, men inte makten. Övergången till den nya arbetsplatsen kan trots likheterna kanske kännas lite nervös, så för att Filippa ska känna sig inkluderad i företagskulturen har vi i förbundet Allt åt alla fixat en välkomstpresent – GPS-systemet FilippaGå. För vad vore väl en rimligare gåva när övervakning utgör en så central del av Aleris värdegrund? Så central att man genom Stockholms stads system ParaGå redan övervakar samtliga vårdbiträden, under- och sjuksköterskor. Så central att man i oktober valde att lockouta de kamrater i personalen som aktivt protesterade mot systemets brister. Så central att omvårdnadsarbetet och de anställdas arbetsmiljö hela tiden kommer i andra hand.

Vi i förbundet Allt åt alla anser alltså att Aleris, liksom Stockholms stad, har missförstått vem det är som egentligen borde övervakas.

Med FilippaGå öppnar sig nya möjligheter. Men nu vill vi gärna höra DIN åsikt för vidareutveckling av appen.

Har vi som medborgare rätt till kontroll över de som sitter på makten över våra gemensamma tillgångar? Bör Filippa Reinfeldt övervakas?

——————————————————————————————

OMRÖSTNINGEN ÄR NU STÄNGD – RESULTATET AV OMRÖSTNINGEN SES NEDAN:

10959599_10152702103037404_1512493453967252870_n